Sajtok, Gomolya, Friss sajt, Parenyica, Töltött füstölt sajtok

Debreczeni Ildikó

+36 30 621 0339
debreczenisajt@gmail.com
4034 Debrecen, Lahner utca

Útvonal a termelőhöz
4034, Debrecen Lahner utca
http://www.facebook.com/debreczenisajt
http://www.facebook.com/debreczenisajt

demo




Termék jellemzői

A sajtok folyamatosan, frissen készülnek. A felhasznált fűszernövények nagy részét magunk állítjuk elő. A füstöléshez bükkfa aprítékot használok. Füstölt Parenyica sajtom 3 éve folyamatosan díjazott országos magyar sajtversenyen.
Alapanyag származása
A sajtok előállításához szükséges tej Debrecen melletti tanyavilágban legelő, koncentrált tejű tehenektől származik.
Alapanyagok
Tehéntej
Készítés módja
Sajttípusonként különféle gyártási technológia jellemzi a termékeket. A tejoltó nem állati eredetű, így vegetáriánusok is fogyaszthatják a terméket. Néhány sajt elkészítése során különféle íz- és aromaanyagokat biztosító kultúrák kerülnek felhasználásra. Termékeim minden esetben tartósítószer-mentesek, egyéb adalékot nem tartalmaznak.




Értékesítés

Debrecenben, a Lahner utcán telefonon egyeztetett időpontban
Boltokban
Piacokon
Alkalomszerűen
Áruházakban




Információk

5 éve foglalkozom sajtkészítéssel. Kezdetekben Kecsketej termeléssel foglalkoztam, mert pollenallergiás tünetekre ismerősök többen Kecsketej fogyasztását ajánlották. A jószágok számának emelkedésével párhuzamosan növekvő többlet tej feldolgozásába kezdtem. A sajtkeszítés hobbiból szenvedéllyé vált. Törzstenyészetből teheneket vásároltam. Jelenleg a halápi tanyavilágban megtermelt tehéntejet debreceni kisüzemben dolgozom fel, melynek a “Debreczeni Sajtműhely” nevet adtam. A tej koncentrált tejű szarvasmarháimtól származik, amelyek a lehető legtöbb idejüket füves, legelő területen töltik. Télen pedig silómentes takarmányozásban részesülnek. Sokat tanultam hazai és külföldi sajtkészítőktől, egy tanulmány út keretein belül jártam a Hargitán is, ahova rengeteg szép emlék köt.
Előállítási információ
A sajtok gyártása során felhasznált fűszernövények nagy részét konyhakertemben állítom elő. Az elkészült termékek NEM tartalmaznak tartósítószert, adalékmentesek! A felhasznált oltóanyag nem állati eredetű, így termékeimet vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Füstölt sajtok esetén a füstölés hideg füsttel, bükkfa aprítékkal történik. Füstölt Parenyica sajtom az elmúlt 3 évben (2019-2021) folyamatosan minősített országos sajtversenyen.