A Birka- és Slambucfőző Örömnap a régió egyik legnagyobb olyan gasztronómiai rendezvénye, ahol a baráti társaságok, brigádok, egyesületek gyűlnek össze és együtt készítik a finomabbnál finomabb szabad tűzön, bográcsban készült ételeket, mely lehet slambuc, vagy birkából készülő finomság.



mmár 23. alkalommal rendezzük meg a Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnapot mindenekelőtt azzal a céllal, hogy egy napra összehozzuk a Hajdúszoboszlón és térségében működő intézmények, vállalkozások dolgozóit, családokat, baráti társaságokat, biztosítva számukra a kötetlen időtöltést. A felhőtlen kikapcsolódáshoz színvonalas kulturális programjainkkal kívánunk hozzájárulni. Mindemellett nem titkolt célunk a gasztronómiai hagyományok ápolása, a térségben meghatározó birka- és slambucfőzés népszerűsítése.

Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezik a helyi Kovács Máté Művelődési Központ munkatársai, hogy a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének – sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját megismertessék a látogatókkal. A rendezvény célja továbbá, hogy a magyar konyha e fontos területének értékei megőrzésre kerüljenek, valamint megismerésre kerüljenek a városba érkező bel- és külföldi vendégek számára.

Ez az alkalom nem hasonlítható más főzőversenyhez. A rendezvény nem verseny, hanem inkább egy közösségi összejövetel, a jókedv és vidámság ünnepe. Idén is szeretettel várunk minden kedves résztvevőt szeptember 4-én a repülőtéren.

Legyen vendégünk Ön is!



A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!



Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-szoboszloi-birka-es-slambucfozo-oromnap.html