Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2021-ben fogadta el a Hajdú-Bihari Termékdíj adományozásának szempontrendszerét. A TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HB1-2022-00001 azonosítószámú „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében kiírt pályázattal a Vármegye Önkormányzatának az a célja, hogy megvalósuljon a hagyományos, kézműves és tájjellegű termékei, élelmiszerei magas minőségi színvonalának elismerése, a vármegyében előállított termékek népszerűsítése, ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, a piacra jutásának segítése, valamint a fogyasztók segítése a minőségtudatos, környezetbarát termék kiválasztásában. További cél a környezetbarát, tradicionális előállítási módok, a régi hagyományokra visszatekintő kézműves mesterségek, technikák megőrzése, továbbvitele, a társadalmi kohézió és a közösségi szellem erősítése.
A Hajdú-Bihari Termékdíj 2023. évi felhívására benyújtott 44 darab pályázatból a bírálóbizottság döntése alapján a következő pályázók és termékük részesültek Hajdú-Bihari Termékdíjban 2023. november 22-én:
A Hajdú-Bihari Termékdíj 2023. évi felhívására benyújtott 44 darab pályázatból a bírálóbizottság döntése alapján a következő pályázók és termékük részesültek Hajdú-Bihari Termékdíjban 2023. november 22-én:
I. Mezőgazdasági termékkategóriában:
Növényi eredetű terméktípusban:
1. Sápi József – Derecskei Fenséges – Csókod íze feketeribizli lekvár,
2. Varga Sándor Lajos – Besztercei szilva lekvár,
3. Kovács Józsefné – Gyöngyös kamrájának kincsei – Zakuszka megnevezésű termékével.
Állati eredetű terméktípusban:
1. Fejérvári Sándor – Füstölt comb sonka,
2. Papp István – Akác méz,
3. Tóth János – Termelői Méhpempő megnevezésű termékével.
II. Kézműves termékkategóriában:
A díjazottaknak gratulálunk és további munkájukhoz sok sikert kívánunk!