Prémium kategóriás, 8 tojásos száraztészták

Balmaz Tésztagyártó Szociális Szövetkezet

+36 30 621 5404
info@balmazteszta.hu
4060 Balmazújváros, Debreceni u. 102.

Útvonal a termelőhöz
4060, Balmazújváros Debreceni u. 102
https://www.facebook.com/balmazteszta
https://balmazteszta.hu/termekkategoria/8-tojasos/
https://balmazteszta.hu/

demo




Termék jellemzői

Alapanyag származása
Hajdúnánás, Szigetcsép
Alapanyagok
Rétesliszt, tyúktojás
Készítés módja
Tojásfertőtlenítés, feltörés, homogenizálás,
tojáslé mérése,
liszt szitálása,
liszt mérése
víz mérése
Az alapanyagokat kézzel öntjük a tésztagyártó gép keverő tartályába.
Az elegy összedolgozása gépi úton történik. A tészta formázását szintén a tésztagyártó gép készíti, szárító tálcára adagolás után a termék szárítókamrába kerül.
A szárítókamra leállítása után a késztermék kézi csomagolása történik.
Hitelesített mérlegen mérődik, és csomagológép heggeszti le a dátumozott zacskót kézi adagolással.




Értékesítés

4060 Balmazújváros, Debreceni u. 102. (üzem)
4060 Balmazújváros, Dózsa Gy. u. 10. garázssoron / Éléskamra (saját boltunk)
Boltokban
Debrecen, Hajdúszoboszló, Szeged, Veszprém, Budapest, Csorna
Piacokon
Hajdúböszörmény, Debrecen, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Balmazújváros
Áruházakban




Információk

A 2014. december 01. és 2015. március 31. közötti időszakban a Téli és egyéb értékteremtő közfoglalkoztatás keretén belül betanított száraztészta készítő tanfolyam került indításra 20 fő álláskereső bevonásával.
A tanfolyam sikeres elvégzését követően a 2015/16. évben a Helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási program keretében száraztészta készítő munkacsoport indult a tanfolyamot végzetek bevonásával.

A megszerzett tudás hasznosnak bizonyult, jó minőségű száraztésztát gyártottunk kézi eszközökkel. Kezdetben csak a közétkeztetésre és a helyi termelői piacra koncentráltunk.

2015. év novemberében lehetőségünk nyílt a program továbbfejlesztésére azáltal, hogy egy nagy teljesítményű tésztagyártó gépet és szárító kamrát szerezhettünk be pályázati forrásból, vállalva azt, hogy a támogatás fejében szociális szövetkezeti formában tevékenykedünk.
Ennek eredményeként növeltük a tészta választékunkat, homogénebb lett a minőség, nőtt a mennyiség és a csomagolásunk is új külsőt kapott.
2016. augusztusában megalakult a Balmaz Tésztagyártó Szociális Szövetkezet. 8 fő természetes személlyel (3 fő közfoglalkoztatottal, 5 fő önkormányzati dolgozóval) és önkormányzati tagsággal.
3 fővel, részmunkaidőben dolgoztunk, készítettük, fejlesztettük a tésztáinkat, jártuk a piacokat.

Jelenleg 6 fő dolgozik az üzemben, gyártjuk és értékesítjük száraztésztáinkat.
2017. éveben és 2018. évben elnyertük a Hajdúsági Expón a Termék díjat.
Előállítási információ
Jelmondatunk: A tradíciót az innovációval párosítjuk száraztésztáink készítésénél.
Mivel számunkra nagyon fontos a magas minőség, így a fehér lisztek közül a rétes lisztet használjuk, mely a legjobb tulajdonsággal bír, a legszebb, és legfinomabb tésztákat eredményezi. A tojások, amiket használunk, kapirgálós tyúktojások, melyet kézzel, egyesével törünk fel.
Jelenleg 7 fajta tésztánk van forgalomban, (8 tojásos, 4 tojásos, durum tojásos, durum tojásnélküli, tönkölybúza lisztes, chilis, és petrezselyemzölddel készült tészták. 25 féle formában, és 63 féle kiszerelésben, vonalkóddal ellátva.
Tésztáink egy része még mindig kézzel készül, hagyományos módon, nagyobb része pedig már géppel gyártódik. Kis géppel dolgozunk, mely egyszerre 8 kg lisztet tud összekeverni, (a gép nem működik nélkülünk). A nyers tészta kb 12-16 órát szárad szárítókamrában, majd kézzel csomagoljuk a tésztákat.
Összességében elmondható, hogy gépi tészták készülnek, de a kézi munka nélkülözhetetlen nálunk.

Készítünk zöld tésztát, petrezselyem zölddel, tojásnélküli és tojásos durumbúza lisztből készült száraztésztákat, de repertoárunkat színesíti a chilis termékek sokasága, illetve teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel készült szénhidrátcsökkentett termék is.