Derecskei Fenséges Kézműves lekvárok, zöldségkrémek

Zsákai Ildikó és Sápi József

demo




Termék jellemzői

Kistermelői gazdaságunkból származó, magas gyümölcstartalmú lekvárjaink azt az érzést közvetítik, hogy a gyümölcs átlényegült a főzés során. Az elkészítéssel kapott többlet a szeretetünkből táplálkozik, s a próbálkozásaink csiszolták tökéletessé és sokoldalúvá.
Alapanyag származása
Derecske, Hosszúpályi, Monostorpályi, Hargita (Erdély)
Alapanyagok
Alma, birs, eper, szeder, meggy, cseresznye, áfonya, csipke, kökény, padlizsán, pritaminpaprika, paradicsom, hagyma, sárgabarack, szilva, fekete ribizli, egres, csípős paprika, fűszerek, cukor, só
Készítés módja
Nyitott üstben, hagyományos eljárással készülnek a 80-100% gyümölcstartalmú lekvárjaink, melyeket hőkezeléssel(dunsztolással) tartósítunk. A zöldségkrémek közül a padlizsánkrém bükkfa lángján sül, kézzel pucoljuk, készítjük ízesre, hogy azt a "Bizonyosságot" sugallja: a jó étel lehet káros az egészségre, a rossz viszont mindig az! A zakuszka receptjét a Hargita lábánál tanultuk Mariska nénitől, szigorúan betartva évről-évre az összetevők arányait, ezért lett a neve: Egyensúly. Az áfonya alapanyaga a Hargitán gyűjtött vad áfonya, mely héjában és húsában is színezett! Nem édesipari termék nálunk a lekvár, bátran kanalazhatjuk húsok, sajtok, zöldségek mellé is!




Értékesítés

4130 Derecske, Viola u. 30.
Boltokban
Reál üzletek - Szechenyi utca, 101. sz. üzlet, Veres Péter, Diószegi u.
Erdei Delikátesz - Szent Anna utca,
Vida Zöldséges - Vezér utca
Civis Zöldséges - Cívis utca (a Posta mellett)
NagyPiac - Buya standja
Csapó Zöldséges - Csapó utca
Piacokon
Leány utca - Református Szeretetszolgálat, minden hónap 3. szombatja
Áruházakban




Információk

Nyitott üstben, hagyományos eljárással készülnek a 80-100% gyümölcstartalmú lekvárjaink, melyeket hőkezeléssel(dunsztolással) tartósítunk. A zöldségkrémek közül a padlizsánkrém bükkfa lángján sül, kézzel pucoljuk, készítjük ízesre, hogy azt a "Bizonyosságot" sugallja: a jó étel lehet káros az egészségre, a rossz viszont mindig az! A zakuszka receptjét a Hargita lábánál tanultuk Mariska nénitől, szigorúan betartva évről-évre az összetevők arányait, ezért lett a neve: Egyensúly. Az áfonya alapanyaga a Hargitán gyűjtött vad áfonya, mely héjában és húsában is színezett! Nem édesipari termék nálunk a lekvár, bátran kanalazhatjuk húsok, sajtok, zöldségek mellé is!
Előállítási információ
A természet rendje szerinti élet megadja, a kísérletezés élményét! A meglévő tudásunkat fejlesztve született, a Csókod íze - fekete ribizli lekvár, a Tűzről pattant-grillszósz, az Üstökös-cseresznye-egres lekvár, a méltánytalanul kezelt Ezer ízes-kökénylekvár, és a kitartást próbáló, Asszony dícséret-csipkelekvár.