Termék jellemzői
A Léta-Tészta Kft. termékei kiváló minőségű alapanyagokból, és a jelenleg legmodernebb technológiai eljárással készült. Gépeinket, az olasz ITALPAST Kft. telepítette, melyek az Európai Unió által elfogadott gépek és berendezések. Termékeinket magas minőségi osztályban gyártjuk kisebb ipari gépekkel, de viszont kisüzemi odafigyelés mellett. Az áru csomagolását a magyarság tükrében valósítottuk meg. Termékeink nem tartalmaznak tartósító szert, valamint rendszeresen bevizsgáltatjuk, ezzel is odafigyelve a termék minőségére. Számunkra nagyon fontos a higiénia, és a tisztaság, melyre fokozott figyelmet fordítunk, és a dolgozóinktól is szigorúan megkövetelünk. Nagyon sok színű palettával szolgáljuk ki a fogyasztóinkat. Ma már 35 fajta termék közül válogathatnak a tésztáinkat kedvelők, melyek között szerepel, a 4 és 8 tojásos levesbetét, és köret tészta. Nagyon kedvelt a kakastaréj, boglyas cérnametélt, és sodort csigatésztánk. Termékeink közt megtalálható a levendulával ízesített széles metélt tészta, mely egyedülálló termék Magyarországon, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
Kínálataink folyamatosan bővülnek. Rövidtávú terveink között szerepel az egészséges életmódot követő rizslisztből, durum lisztből előállított tojásnélküli, valamint vitaminnal dúsított, és színes tészták előállítása. Az egészséges táplálkozás irány vonalában, már megtettük az első lépéseket, a prémium kategóriás vörös lencséből készült 8 tojásos kakastaréj tésztával, mely kínálatot tovább bővítettük a csicseriborsóból készült orsóval. A Léta-Tészta Kft. is halad a korral, és követi a trendeket, és hisz az egészséges táplálkozásban. A hagyományos íz világhoz, legjobban hasonlító 2020-as év újdonságaként, a zabpehelylisztből készült szarvacskával mutatkoztunk be. A tészták a növény őrleményéből és tojásból készült, mely nem tartalmaz hagyományos búzalisztet, így ez egy gluténmentes irányvonal. Hiszünk benne, hogy a hazai termékek fogyasztásával hozzá tudunk járulni, számos ember egészséges táplálkozásához.
Alapanyag származása
Liszt-Hajdú Gabona- Berettyóújfalu
Tojás- Simonzid Srl. Hegyközkovácsi- Bihar
Alapanyagok
Liszt, Tojás
Készítés módja
A termékünk egy házi jellegű hagyományos 4 és 8 tojásos száraztészta. Az elkészítéséhez az alapanyagokat feltöltjük a gépbe, mely összedolgozza. A megfelelő állagú terméket a tészta formázó matricán keresztül adagolja. Ezt követően egy előszárító egységbe tesszük,mely egy tartást ad a tésztának, hogy stabil maradjon és ne repedezzen meg. A továbbiakban 40-55 C fokon a szárító kamrákban szárad tovább. Amikor kihűlt a tészta csomagolásra kerül a sor. A szálas termékeket, mint például a széles metéltet, cérna-boglyas cérnát és lebbencs, kézzel csomagoljuk. Ezt követően szegecseljük rá minden egyes csomagra a papír címkét.